Valikko

Printmixin Mika-Matti Trogen koronaerakkona

6.11.2022

Printmixin Mika-Matti Trogen koronaerakkona

Korona-aikana osa työtä tekevistä ihmisistä on etääntynyt muista ja sosiaaliset kontaktit ovat jääneet vähäisiksi. Etätöiden tekeminen on kasvussa ja monissa yrityksissä suurin osa työntekijöistä työskentelee kotona, kuten myös Printmixillä ja Suomen Myyntimedioilla.

Ihmisen perusluonne on sosiaalinen ja fyysinen läheisyys on perustavanlaatuinen tarve. Pandemian aikana ihmiset ovat eristäytyneet ja fyysiset kontaktit voivat herättää pelkoa tartunnasta. Pakolla etääntyminen muista saattaa aiheuttaa masennusta ja ahdistusta. Näin koen itsekin toisinaan.

Kuulun perussairauksieni vuoksi ykköstautiryhmään ja olen vuoden 2020 keväästä alkaen tehnyt pääsääntöisesti töitä kotitoimistossa. Satunnaiset tapaamiset ihmisten kanssa ovat olleet todella piristäviä tapahtumia ja viikon kohokohtia.

Apuvälineitä erakoitumiseen

Haikeudella muistan matkat, kun olimme sopimusneuvotteluissa asiakkaiden kanssa. Matkat olivat toisinaan pitkiä ja neuvotteluihin piti varata muutama kokonainen työpäivä. Koronan myötä minun piti opetella nettipohjaisien videoneuvottelusovellusten käyttö ja nyt kaikki neuvottelut tehdään etänä omasta kotitoimistosta. En kuitenkaan koe, että videoneuvottelut olisivat sama asia kuin fyysiset tapaamiset.

Etätapaamisissa silmiin katsominen ja kättelyt jäävät kokonaan pois. Tapaamiset ovat kylmempiä ja niistä ei saa samanlaista tunnetta kuin fyysisistä tapaamisista. Positiivinen asia on tietysti ajansäästö, koska asiat hoituvat todella paljon nopeammin nettipalavereissa.

Viimeisempänä opettelin sopimuksien allekirjoittamisen digitaalisesti. Nykyään teen sopimusdokumentin ja siirrän sen digitaaliseen allekirjoitusohjelmaan, johon asiakas ja minä voimme käydä tekemässä allekirjoituksen omilla pankkitunnuksillamme. Tällä kätevällä tavalla saadaan allekirjoitukset hoidettua nopeasti pois alta, mutta kättelyt ja sopimuskahvit pullineen ovat historiaa.

Lehtipalaveri oli tapahtuma

Aikaisemmin lehtipalaverit olivat arkipäivää, kun yhdistys asiakkaamme tulivat irtokuvat ja disketit käsissä toimistollemme. Usein yhdistyksen edustajia oli useita henkilöitä. Lehtipalaverissa juotiin kahvit ja jutusteltiin useita tunteja. Silloin oli tunne, että tuntee asiakkaat kunnolla ja heihin on hyvä suhde. Tällä hetkellä aineistot eivät tule disketeillä vaan sähköpostilla ja muilla tiedonsiirtosovelluksilla.

Asiakaskeskustelussa tänä vuonna minulta kysyttiin, tunnenko erään toisen yhdistyksen henkilön. Tokaisin, että kyllä tietenkin tunnen. Heti perään tajusin, että enhän minä koskaan ole fyysisesti tavannut tätä henkilöä, eli tunnenko vai enkö, siinäpä kysymys.

Koronatilanne helpottunut

Nyt korona tilanne on helpottunut ja useat asiantuntijat suhtautuvat tautiin kuin mihin tahansa hengitystieinfektioon. Pitkään jatkunut fyysinen etäisyys voi olla kuitenkin heikentänyt ihmisten sosiaalisia taitoja ja kontaktit voivat nostaa jopa pelon tunteita. Osa ihmisistä on myös tottunut tilanteeseen, nyt jopa nauttien yksinolosta.

Itse koen, että keskittyminen työhön voisi olla vaikeaa, jos nyt siirtyisin takaisin toimistoon. Ihan pelkästään äänimaailma voisi olla jonkinlainen shokki erakoitumisen jälkeen.

Olen ajatellut ottaa eron erakoitumisesta, kun aika on kypsä. Mikäli tilanne pysyy hyvänä ensi vuonna, pikkuhiljaa alan ottamaan askeleita kohti sosiaalisuutta ja toivottavasti myös uusia kontakteja. Silloin erakko mönkii kolostaan!

Teksti: Mika-Matti Trogen

Yhteydenotto

Ota yhteyttä ja jutellaan, kuinka Printmix Oy voisi auttaa sinua järjestölehtesi tekemisessä!

Avainsanat: printmix, printmix oy, printmix kokemuksia, suomen myyntimediat, metsek, mika trogen, mika-matti trogen, paino, lehti, ilmoitusmyynti, järjestölehti, yhdistyslehti, graafinen suunnittelu

Lue muita artikkeleita

Yhteystiedot

Printmix Oy
puh. 010 319 6380

Y-tunnus: 2182268-7

Osoite

Höyläämötie 11B
00380 Helsinki

Ratapihankatu 53
20100 Turku

Suomen Vahvimmat - Printmix