Valikko

Kilpailut keräävät toistakymmentä tuhatta osallistujaa ja lajeina on kaikkea mahdollista nyrkkeilystä, rugbyyn ja jääkiekkoon

24.4.2023

Kahden vuoden välein järjestettävät Palomiesten ja poliisien MM-kisat ovat yksi maailman suurimmista urheilutapahtumista

Vuoden 2023 World Police and Fire Games järjestetään tällä kertaa Kanadan Winnipegissä 28.7.–6.8.2023.

Kilpailuun osallistuvat lainvalvontaviranomaiset, palomiehet ja poliisit. Osallistujia on huikeasti yli 50 maasta. Osallistujamäärät ovat kasvaneet koko kilpailujen historia ajan koko ajan. Vuoden 2011 WPFG New Yorkin kilpailut pitävät hallussaan nykyistä osallistujaennätystä, tuolloin kilpailuun osallistui yli 16000 kilpailijaa.

– MM-kisat ovat valtava tapahtuma, josta Suomessa tiedetään aika vähän. Useissa maissa panostetaan kilpailuun tosissaan ja mukana on ammattimaisia toimijoita. Useat maat lähettävät TV-kuvaa kilpailusta omilla kanavillaan.

Pitkä historia

World Police and Fire Games kilpailuja aloitettiin suunnittelemaan vuonna 1983. Ensimmäiset kilpailut järjestettiin vuonna 1985 San Josessa.

Myöhemmin World Police & Fire Games on pidetty joka toinen vuosi San Diegossa, Kaliforniassa (1987); Vancouver, Kanada (1989); Memphis, Tennessee (1991); Colorado Springs, Colorado (1993); Melbourne, Australia (1995); Calgary, Kanada (1997); Tukholma, Ruotsi (1999); Indianapolis, Indiana (2001); Barcelona, ​​Espanja (2003); Quebec City, Kanada (2005); Adelaide, Etelä-Australia (2007); Brittiläinen Kolumbia, Kanada (2009); New York City, New York (2011); Belfast, Pohjois-Irlanti (2013); Fairfax County, Virginia (2015); ja Los Angeles, Kalifornia (2017); tulevien pelien kanssa Chengdussa, Kiinassa (2019); Rotterdam, Alankomaat (2022); Winnipeg, Kanada (2023) ja Birmingham, Alabama (2025).

- Olympialaiset ovat kiistatta urheilijamääriltään maailman suurin kisatapahtuma, mutta World Police and Fire Games tulee tällä hetkellä tilastoissa hyvänä kakkosena.

Vuoden 2023 kisojen logo

Vuoden 2023 World Police & Fire Gamesin päälogo on Winnipegin ja Kanadan kulttuurin ja arvojen yhteenliittymä. Jääkarhu on ikoninen eläin Kanadassa ja erityisesti Manitoban kauniilla alueella. Se on lisäksi rohkeuden, joustavuuden ja arvokkuuden symboli. Jääkarhu on logon sydän, aivan kuten Winnipeg on Kanadan sydän.

Winnipeg

Ystävällisestä ja vieraanvaraisesta hengestään tunnettu Winnipeg on monipuolinen monikulttuurinen kaupunki, jolla on rikas ja monipuolinen historia.

Winnipegistä on viime vuosikymmeninä kehittynyt kosmopoliittinen kaupunki, jossa on huippuluokan ravintoloita, upeita putiikkeja, jännittäviä nähtävyyksiä sekä taide- ja kulttuurielämä, joka on täynnä lahjakkuutta ja omaperäisyyttä.

Winnipeg on Kanadan Manitoban maakunnan pääkaupunki. Kaupunki sijaitsee red- ja assiniboine -jokien yhtymäkohdassa. Vuonna 2021 Winnipegin väkiluku oli 834678 asukasta, joka tekee siitä Kanadan kuudenneksi suurimman kaupungin.

Kaupungin nimi juontuu läheiseen Winnipeg -järveen.

Winnipegissä on virallisesti 236 kaupunginosaa. Winnipegin keskusta on kaupungin sydän. Se sijoittuu Portage Avenuen ja Main Streetin risteykseen. Keskustassa työskentelee yli 72 000 ihmistä ja yli 40 000 opiskelijaa opiskelee alueen eri opistoissa.

Asuinalueet ympäröivät keskustaa kaikkiin suuntiin; laajeneminen on suurinta etelään ja länteen, vaikka useat alueet ovat edelleen alikehittyneitä. Kaupungin suurimmassa puistossa, Assiniboine Parkissa , sijaitsevat Assiniboine Park Zoo ja Leo Mol Sculpture Garden . Muita suuria kaupunkipuistoja ovat Kildonan Park ja St. Vital Park . Kaupungin tärkeimmät kaupalliset alueet ovat Polo Park , Kildonan Crossing, South St. Vital, Garden City (West Kildonan), Pembina Strip, Kenaston Smart Centre, Osborne Village ja Corydon Strip. Tärkeimmät kulttuuri- ja yöelämäalueet ovat Exchange District, The Forks, Osborne Village ja Corydon Village (molemmat Fort Rougessa), Sargent and Ellice Avenues (West End) ja Old St. Boniface. Osborne Village on Winnipegin tiheimmin asuttu kaupunginosa ja yksi Länsi-Kanadan tiheimmin asutuista kaupunginosista.

Winnipegissä puhutaan yli sataa kieltä, joista yleisin on englanti. 95 prosenttia winnipeggereistä puhuu äidinkielenään englantia ja 2,8 prosenttin äidinkieli on Ranska. Muita Winnipegin äidinkielenä puhuttuja kieliä ovat tagalog (6,0 %), pandžabi (4,1 %) ja mandariinikiina (1,5 %). Useita alkuperäiskansojen kieliä puhutaan myös, kuten ojibwe (0,2 %) ja cree (0,1 %). [5]

Printmix tuottaa kisojen käsiohjelman kokemuksella

Vuoden 2023 kisajulkaisu tuotetaan Printmixissä. Julkaisijana toimii Poliisi-Biitsi ry. Julkaisussa tullaan käsittelemään suomalaisten aikaisempia kisamatkoja ja menestystä. Myös kilpailujen historiaa käsitellään laadukkaassa julkaisussa. Printmix vastaa julkaisun graafisesta suunnittelusta, ilmoitusmyynnistä, painotyöstä ja postituksesta.

Avainsanat: printmix, printmix oy, printmix kokemuksia, suomen myyntimediat, metsek, mika trogen, mika-matti trogen, paino, lehti, ilmoitusmyynti, järjestölehti, yhdistyslehti, graafinen suunnittelu

Lue muita artikkeleita

Yhteystiedot

Printmix Oy
puh. 010 319 6380

Y-tunnus: 2182268-7

Osoite

Höyläämötie 11B
00380 Helsinki

Ratapihankatu 53
20100 Turku

Suomen Vahvimmat - Printmix