Valikko

Toimitusjohtajan työpäivä – Mika-Matti Trogen

Valitsin tähän kirjoitukseen erään syyskuun 2021 lopussa olleen työpäivän, joka oli hyvinkin tavanomainen päivä nyt korona-aikana.

Olen toiminut Printmixin, Suomen Myyntimedioiden ja METSEK Group Oy:n toimitusjohtajana yli 13 vuotta. Minut tunnetaan yrityksessä niin sanottuna joka paikan höylänä, joten työpäiväni eivät koskaan ole samanlaisia vaan vaihtelevat todella paljon.

Tällä hetkellä teen työtä pääasiassa etänä, koska kuulun koronaepidemian ykkösriskiryhmään. Käyn kyllä välttämättömissä palavereissa ja asioilla tosin välttäen niitä mahdollisuuksien mukaan.

Työpäiväni alkaa yleensä noin kello 7.00, kun ensimmäiseksi luen saapuneet sähköpostit. Kirjoittelen vastaukset viesteihin ja ohjaan osan viesteistä toisaalle käsiteltäviksi. Tämän jälkeen kirjaudun sisään yrityksemme internetpohjaiseen Outbound-ohjelmaan ja katson, että ohjelmassa on kaikki kunnossa ja valmiina alkavaan työpäivään.

Ohjelmisto sisältää ilmoitusmyyjän työpöydän ja sen avulla kaikki päivän myyntitapahtumat kirjautuvat tietokantaan.

klo. 9.00 alkaa palaveri Outbound-ohjelmiston toimittajan kanssa. Käymme läpi vahvistuksiin liittyviä asioita ja mietimme parannuksia toimintoihin. klo. 10.00 minulla alkaa palaveri erään tavarantoimittajamme kanssa.

Sitten päästään itse asiaan

Klo 11.00 päästään itse asiaan, eli minun lempityöhöni. Aloitamme erään lehden sisältöpalaverin päätoimittajan kanssa. Heti perään aloitan lehden taiton ja uppoudun lehden aiheisiin. Teen lehden taittoa tosin välillä puhelimeen vastaillen klo 14.00 asti.

Klo 14.00 jälkeen ajan Helsinkiin, jossa alkaa uuden lehden kustannustoimintaan liittyvän asiakkaan kanssa palaveri. Asiakas on meille uusi ja tarkoitus on tutustua samalla heidän yhdistyksensä toimintoihin. Minut otettiin vastaan halauksien kera ja käynti oli erittäin mielenkiintoinen ja valaiseva. Hyvällä mielellä palasin takaisin kotitoimistolle klo 16.00 jälkeen.

Lopuksi työhaastattelu

klo 17.00 alkoi päivän viimeinen työtehtävä. Uuden graafikon ja sivuntaittajan työhaastattelu etänä, joka päättyikin siihen, että hän aloitti työnsä meillä heti vuodenvaihteessa.

Klo 17.40 työpäivä päättyi lopulta ja oli aika lähteä iltalenkille metsään. Metsässä liikkuminen rauhoittaa mielen ja nollaa työpäivän todella mainiosti, voin suositella!

Invataksillakin pääsee töihin

Oikeastaan koko työurani olen tehnyt työtä kelloon katsomatta ja pidempiä lomia pitämättä. Pisin poissaoloni oli vuonna 2017 kun nilkkani murtui tapaturmassa ja jouduin sairaalaan. Tosin sairaalassaolon loppuaikoina kuljin sairaalasta töihin invataksilla ja iltapäivällä takaisin sairaalaan taas yöksi.

Vuonna 2019 huomasin väsyväni hieman normaalia enemmän ja minulla todettiin 2-tyypin diabetes. Sen jälkeen olen systemaattisesti yrittänyt järjestellä töitäni uudelleen ja niin, että ne rasittaisivat vähemmän.

Lopuksi

Hyvä yritysjohtaja pitää huolen myös itsestään. Olen siinä mielessä huono yrittäjä, koska minun on vaikea hallita työtahtiani sopivaksi. Työ on intohimoni ja tämän asian kanssa taistelen joka päivä.

Olenkin viime vuosina oppinut paljon. Oman ajan hallinta on vaikeaa mutta siihen kannattaa panostaa. Ehkä tulen jonain päivänä paremmaksi yrittäjäksi.

Pitäkää huoli terveydestänne!

Mika-Matti Trogen ja koirat Eppu (valkoinen) ja Eki (ruskea)

Mika-Matti Trogen sekä koirat Eppu (valkoinen) ja Eki (ruskea)

Avainsanat: printmix, printmix oy, printmix kokemuksia, suomen myyntimediat, metsek, mika trogen, mika-matti trogen, paino, lehti, ilmoitusmyynti, järjestölehti, yhdistyslehti, graafinen suunnittelu

Yhteystiedot

Printmix Oy
puh. 010 319 6380

Y-tunnus: 2182268-7

Osoite

Höyläämötie 11B
00380 Helsinki

Ratapihankatu 53
20100 Turku

Suomen Vahvimmat - Printmix