Valikko

Suomi on yhdistysten luvattu maa

Suomen yhdistysrekisterissä sanotaan olevan yli 100 000 järjestöä ja uusia yhdistyksiä perustetaan vuosittain jopa tuhansia. Rekisteröidyistä yhdistyksistä isoin osa on kulttuurialalla. Noin 20000 on urheiluun liittyviä seuroja tai kilpailunjärjestäjiä. Myös merkittävä osa on ammatti- ja elinkeinoalalla.

Printmix tekee yhteistyötä noin 40 eri järjestön kanssa

Vuodesta 2008 alkaen toiminut Printmix Oy ja nykyisin ilmoitusmyyntiä suorittava Suomen Myyntimediat ovat toimineet eri alojen yhdistyksien kanssa ja seuranneet läheltä järjestöjen toimintaa. Asiakkaat ovat pääsääntöisesti urheiluun, potilastoimintaan tai ammattiin liittyviä aatteellisia yhdistyksiä. Yleisesti yhdistykset ovat pitkään toimineita ja Suomessa tunnettuja järjestöjä, jotka toimivat valtakunnallisesti.

Mielestäni yhdistystoiminta Suomessa on suuri voimavara ja yksi koko hyvinvointiyhteiskuntamme kulmakivi. Monen yhdistyksen toiminta perustuu pitkälti vapaaehtoisien työhön, sitä työtä ja niitä ihmisiä arvostan ylitse kaiken, kertoo Mika-Matti Trogen, Printmix Oy:n toimitusjohtaja.

Lähes 30 vuotta lähellä järjestökenttää

Mika-Matti Trogen on työskennellyt lähellä järjestökenttää vuodesta 1994. Matkan varrelle on mahtunut melkoinen määrä eri alojen yhdistyksiä. Mielenkiintoisia ihmisiä, kansaedustajia ja maamme presidenttiä unohtamatta.

Olin 2000-luvun alussa graafikkona ja taittajana presidentti Mauno Koiviston lentopallourasta kertovassa lehdessä. Lehti sisälsi paljon mielenkiintoista aineistoa Koiviston hienosta urasta ja sitoutumisesta rakkaaseen lentopallo harrastukseen. Lehden julkaisi Sikariporras ry, joka oli silloisen työnantajani asiakas. Projekti oli minulle erittäin mielenkiintoinen ja ehkä urani yksi hienoimmista hetkistä, jatkaa Mika Trogen.

Yhdistysten toiminta on muuttunut

30 vuoden aikana yhdistyksien toiminta on selvästi muuttunut. Ennen järjestöjen toiminnassa oli mukana enemmän ns. puuhamiehiä. Lehdillä oli isot toimitusneuvostot ja juttuja kirjoitettiin talkoilla, jopa kymmenien ihmisen voimin. Tänä päivänä samaa vapaaehtoistyötä tehdään pienemmällä porukalla ja yleensä puuhamiehet ovat ikääntyneimpiä henkilöitä.

Mielestäni on huolestuttavaa, että esimerkiksi poliisijärjestöjen toiminnassa näkyy nykyinen kiire ja työmäärät niin, että vapaaehtoistyö ei houkuta. Se on sääli, koska yksi järjestöjen kulmakivi on juuri se yhdessä tekeminen ja tutustuminen eri alueiden saman ammattikunnan tekijöihin. Se auttaa myös poliisin työssä ammatillisessa mielessä. Toivon, että jossakin vaiheessa tilanne korjaantuisi ja taas nähtäisiin mm. SM-kilpailuissa paljon joukkueita, toteaa Mika Trogen

Onko yhdistykselläsi lehtiasiat kunnossa? Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!

Avainsanat: printmix, printmix oy, printmix kokemuksia, suomen myyntimediat, metsek, mika trogen, mika-matti trogen, paino, lehti, ilmoitusmyynti, järjestölehti, yhdistyslehti, graafinen suunnittelu

Yhteystiedot

Printmix Oy
puh. 010 319 6380

Y-tunnus: 2182268-7

Osoite

Höyläämötie 11B
00380 Helsinki

Ratapihankatu 53
20100 Turku

Suomen Vahvimmat - Printmix