Valikko

Printmix palkka

Printmix takuupalkka

Provisiopalkkaus ei sovi kaikille ja uusia työntekijöitä saattaa pelottaa astua pelkän provision varaan. Printmix Oy siirtyi pelkästä provisiopalkkauksesta takuupalkkajärjestelmään jo vuosia sitten.

Yrityksemme johto on ollut alalla jo vuodesta 1994 alkaen. Perinteisesti ilmoitusmyyjän työssä palkkausmalli on ollut sama noilta ajoilta alkaen. Palkka on muodostunut provisiosta lisättynä lakisääteiset kesä- ja talvilomarahat. Provision on saanut myyntiä vastaan, eli myyjän ei tarvitse odottaa asiakkaan maksua ja näin ollen liiketoimintariskiä ei ole siirretty myyjälle.

Provisiopalkan hyvät puolet

Provisiopalkkaus ei yleisesti huoleta vanhempia ilmoitusmyyjiä, jotka ovat tehneet työtä vuosikausia. He tietävät myynnin vaihtelut ja ovat tottuneet niihin. Provision hyvinä asioita voidaan mainita se, että myyjä vaikuttaa merkittävästi omaan ansiotasoonsa ja ansiomahdollisuudet saattavat olla loistavat.

Työaikaan ei olla sidottu samalla tavoin kuin tuntipalkassa ja nämä ovat provisiopalkkalaisten positiivisia kokemuksia. Myöskin kun asettaa kunnon tavoitteet itselleen, antaa niiden toteutuminen paljon sekä fiiliksen pohjalta että ansiomielessä. Kun provisio on hyvä ja ei tarvitse stressata maksaako asiakas laskun tai tuleeko suoritus viiveellä on malli toimiva ilmoitusmyyjää kohtaan.

Provisiopalkan huonot puolet

Huonona puolena mainittakoon se, että provisio palkkaus voi aiheuttaa kiinteää palkkaa enemmän stressiä ja se ei kaikille sovi. Palkkavaihtelut voivat olla suuria. Vaikka palkka voi kokonaisuutena olla hyvä pitkän ajan kuluessa niin palkkaa saattaa tulla huonona kuukautena todella vähän.

Kokemuksia provisiopalkkauksesta

Vuosien saatossa olemme kokeneet kokonaisuutena provisiopalkan hyväksi. Tarkoitus on saada tietysti mahdollisimman paljon kauppoja ja näin ollen myös työntekijä saa hyvän palkkion työstään. Myyntityö on kuninkuuslaji ja siinä pärjää ahkerat tekijät. Kiinteä kuukausipalkka saattaisi laannuttaa myyjän nälkää ja vaikuttaisi näin ollen myyntiin negatiivisesti. Monien ilmoitusmyyjien mielestäni provisiopalkkaus on hyvä systeemi perustellusti.

Suhteellisen pitkän yrittäjäurani aikana hyvän palkan maksaminen ilmoitusmyyjälle on tärkein ja todellakin kunnia-asia ja se johtuu yksinkertaisesti myöskin siitä syystä, että arvostan myyjiä todella korkealle, kertoo toimitusjohtaja Mika-Matti Trogen

Turvaa uusille ilmoitusmyyjille

Provisiopalkkausta kohtaan sisältyy epäluuloja ja epäilyksiä varsinkin sellaisien työntekijöiden kohdalla, joilla ei ole kokemuksia myyntityöstä aikaisemmin. Myöskin yleisesti puhelinmyyntiyrityksien turhat lupaukset saattavat mietityttää uutta tekijää.

Tämän vuoksi loimme Printmix takuupalkan, jolla on tarkoitus antaa turvaa työn tekemiseen. Takuupalkkaa ei saa kuitenkaan työtä tekemättä ilmaiseksi, vaan sen edellytys on tavoitteen saavuttaminen soittomäärissä.

Kokemuksemme mukaan täyttä työpäivää tekevä myyjä saavuttaa 120 läpimennyttä puhelua päivittäin helposti. Tämä on Printmixin ja Suomen Myyntimedian takuupalkan minimi soittomäärä, jotta pääsee takuun piiriin.

Läpimenneet puhelut eivät välttämättä ole myyntipuheluita, vaan riittää, että linja aukeaa niin se tulkitaan aina puheluksi, joka lasketaan mukaan. Varsinaisia myyntipuheluita 120 läpimenneistä on normaalisti 60-70. Raja ei siis ole millään tavoin mahdoton vaan täysin saavutettavissa ja voisi sanoa että helposti. Osapäiväisille ilmoitusmyyjille rajat räätälöidään työmäärän mukaisiksi.

Provision lisäksi palkkaa kertyy soittobonuksilla ja myyntikilpailuilla.

Takuupalkka ei ole pohjapalkka niin kuin usein luullaan. Takuupalkkaus on nimensä mukaisesti takaus tietystä palkasta ja tarkoittaa siis sitä, että jos myyjä ei saavuta provisiolla, soittobonuksilla ja myyntikilpailuilla takuupalkan rajaa, palkka tasataan kalenterikuukauden lopussa takuupalkan tasolle. Järjestelmä on helppo ja hyväksi koettu myyjien keskuudessa.

Viikoittain maksettava palkka on reilu myyjiä kohtaan ja tällä tavalla haluamme kertoa tuleville ja nykyisille myyjillemme siitä arvostuksesta mitä joustavuudella heitä kohtaan haluamme osoittaa, kertoo Mika Trogen

Joustava palkkapäivä

Printmix Oy ja Suomen Myyntimediat toteuttaa melko epätavallista palkkapäivämallia. Ilmoitusmyyjä voi määrätä itse palkkapäivänsä. Palkkaa maksetaan aina perjantaisin. Työntekijä voi itse päättää nostaako palkan viikoittain tai kahden viikon välein. Viikoittain on siis mahdollisuus nostaa provisiot, soittobonukset ja kilpailuvoitot.

Provision saa kuluvan viikon myynneistä, mitään viiveitä maksuun ei tule. Printmix palkka, tai siis mahdollinen takuupalkka maksetaan kuukauden lopussa.

Ota yhteyttä jos haluat jutella Printmixin työmahdollisuuksista ja palkkauksesta tarkemmin!

Avainsanat: printmix, printmix oy, printmix kokemuksia, suomen myyntimediat, metsek, mika trogen, mika-matti trogen, paino, lehti, ilmoitusmyynti, järjestölehti, yhdistyslehti, graafinen suunnittelu

Yhteystiedot

Printmix Oy
puh. 010 319 6380

Y-tunnus: 2182268-7

Osoite

Höyläämötie 11B
00380 Helsinki

Ratapihankatu 53
20100 Turku

Suomen Vahvimmat - Printmix